Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sat Apr 20, 2019 07:57

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Väkivalta/pahoinpitely ja oireiden paheneminen
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 04:41 
Offline

Joined: Sat Aug 19, 2017 12:56
Posts: 1
Moikka! Mahdollisesti kategooria on tälle aiheelle väärä ja kysymyskin vähän ehkä hölmö mutta kyselempä kuiteski..

Elikkäs onko kellään cfs sairastavalla kokemusta siitä,mitä fyysisen väkivallan kohteeksi juotuminen aiheuttaa voinnille? Toki varmaankin hyvin hyvin yksilöllistä mutta ihan kyselen josko vastaavia kokemuksia löytyy muilta..

Oon ollu suht ok kunnossa tähän saakka, mitä nyt muutamia romahduksia ollut,oon tehny nipinnapin selviten 50% työaikaa hoitoalalla,jonka vuoks sit mitään muuta ei ookkaan kyenny tekeen,...Ja siis cfs dg on täs tovin ollut ,oireita tosin pidempäänkin,muutamia vuosia.Nyt oon Tays:n työryhmän "käsittelyssä" kun dg on varmistunut.

Varsinaiseen asiaan....siis töissä jouduin asiakkaan pahoinpitelemäksi,sain useita rajuja iskuja keskivartaloon ja käsiin.Tämän päälle jouduin istuun 3h päivystyksessä,mitä mun kroppa ei kestäis paremmissakaan olosuhteissa...Ihmeen kaupalla ei mikään mennyt siis poikki vaan ruhjeilla ja venäyksillä selvisin.Ja olihan tilanne myös henkisesti aika raskas.Nyt vointi on totaalisen romahtanut siihen pisteeseen että esim puhuminen,kävely,seisominen on todella raskasta ja väliin ei onnistu ollenkaan.Ääni ja valoherkkyys on pahentunut huomattavasti ..vanhoja oireita,joista jo luulin päässeeni eroon on palannut.Tuntuu vähän epätoivoiselta että tästä vielä itsensä sais kyhättyä jonkinmoiseen kuntoon.
Useasti oon aloittanu ns alusta tän ittensä "kuntouttamisen" jos näin voi sanoa mut näin pahaksi ei oo ennen vointi mennyt (ihan ensimmäisiä alkuoireita lukuunottamatta)

Olo on aika väsy niin tekstin loogisuus ehkä kärsii ja saattaa olla vähän sekavaa ja ekaa kertaa tänne kirjottelen nii on vähä hapuilua tän koko jutskan käyttäminen.. :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Väkivalta/pahoinpitely ja oireiden paheneminen
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 05:27 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Olen joutunut useita kertoja väkivallan (en erityisen rajun tai vaarallisen, mutta toki henkisesti traumaattisen) uhriksi sairauteni aikana, useiden eri henkilöiden taholta. Nämä ovat aiheuttaneet stressiä, joka ei ole tehnyt (tietenkään) hyvää sairaudelleni, mutta mitään massiivista pahenemista en ole niistä kokenut, kurja kuulla että sinulle niin kävi. Olen toisaalta saanut monia muita kertoja akuutista stressistä ilman väkivaltaa pysyviä elinvaurioita, mikä tosin on hyvin poikkeuksellista jopa CFS:ssä.

Periaatteessa mikä tahansa rasitus voi pahentaa CFS:ää pitkäaikaisesti, mutta tuntuu hieman oudolta, että noin paljon, kun kuitenkin olit vielä jossain määrin (vaikkakin hyvin heikosti) työkykyinen. En siis millään tavoin epäile sanojasi, yritän vain miettiä mekanismeja. Tuli mieleen, että voisikohan sinulla olla lisämunuaisen vajaatoiminta?

Saatko siis hoitoa CFS:ääsi? Mainitset TAYS:n eli asunet Tampereen alueella, oletko Olli Polon hoidossa? Tärkein CFS-hoitohan on liian rasituksen välttäminen ja riittävä lepo, mutta myös kunnon hoidoilla, etenkin Polon hoidoilla, voi yleensä saada kuntoa paljonkin ylös. Moni saa toki apua myös lisäravinteista, ruokavaliomuutoksista yms. Varmaan olisi hyvä miettiä myös pyörätuolin ja avustajan tarvetta, vaikka asianmukaisella hoidolla hyvin mahdollisesti pääset vähintään aiempaan kuntoon (ennen pahoinpitelyä) ja parempaankin takaisin.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Väkivalta/pahoinpitely ja oireiden paheneminen
PostPosted: Thu Apr 19, 2018 08:16 
Offline

Joined: Thu Apr 19, 2018 08:14
Posts: 1
It's good that I got here - finally I will solve my problem.

_________________
http://fitnesshealthpros.com
http://prestamosrapidosonline.site
http://postawnasiebie.pl/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Väkivalta/pahoinpitely ja oireiden paheneminen
PostPosted: Thu Apr 19, 2018 08:59 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 555
Ainakin stressin kautta CFS pahenee mutta myös fyysiset vammat voisivat mahdollisesti parantumisensa aikana pahentaa oireita.

Stressi ei katoa pahoinpitelyn päätyttyä vaan voi kestää yksilöstä riippuen pitkäänkin. Yhdessä stressaavia elämäntapahtumia kartoittavassa stressikyselyssä tapahtumat kartoitetaan viimeisen kahden vuoden ajalta. Niin kauan stressistä toipuminen voi kestää kun ihminen on oikein stressaantunut. Ja sen stressin voi aiheuttaa fyysinen väkivalta mutta myös henkinen väkivalta/loukkaantuminenkin.

Minulla on masennus osana tätä sairautta, niin sen takia stressaavat tilanteet voivat pyöriä mielessäni pitkään aiheuttaen pelkotiloja, stressiä, ahdistusta ja masennusta. Kun minut hakattiin ennnen sairastumistani parikymppisenä kaupungilla, kesti traumasta selviäminen yli vuoden. Lisäksi minulla on nykyisin hyvin matala stressinsietokynnys, joten ei siihen ihan kauhean isoja tapahtumia tarvita kun elimistö jo reagoi.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group