Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun Apr 22, 2018 05:57

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Aminohappotestit
PostPosted: Sat Apr 07, 2018 12:47 
Offline

Joined: Tue Apr 11, 2017 02:47
Posts: 9
Olen pohtinut erilaisten aminohappojen vaikutusta ihmisen vointiin ja jaksamiseen. Onko muilla tietoa esim aminohappotesteistä? Ilmeisesti voidaan tehdä testi myös kotona ja lähettää labraan tutkittavaksi. Voisiko jonkin aminohappovalmisteen käytöstä olla hyötyä väsymykseen?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aminohappotestit
PostPosted: Sat Apr 07, 2018 05:50 
Offline

Joined: Mon Jun 08, 2015 01:22
Posts: 52
Minä itse kävin HUS laboratoriossa yksityisen lähetteellä teettämässä aminohappotestin virtsasta (1062). Sen hinta taisi olla jotain 250 euroa. Sama testi KYS laboratoriossa olis ollut vissiin alle 100 euroa.

Itse tankkasin aminohappoja lääkärin neuvosta ennen testiä ja silti oli muutama alle viite arvojen. Lisäksi kun tarkemmin katoin niin yksikään arvo ei ollut yli puolta väliä eli joikainen oli lähempänä alarajaa kun ylärajaa. Olen tankannut paljon aminohappoja mutta en ole tuntenut että olisi ollut oloon mitään vaikutusta. Tosin arvot ei tahdo oikein nousta vaikka noita tankkaa joten en osaa sanoa että vaikuttaisiko sitten oloon jos arvot nousisi tappiin asti.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aminohappotestit
PostPosted: Sun Apr 08, 2018 08:46 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6119
Location: Amsterdam, Hollanti
Aminohappojahan voi ottaa yksittäisinä tai sitten valmisteina, joissa on kaikki välttämättömät aminohapot (tai pelkkää BCAA:ta). Näillähän on hyvin erilaiset vaikutukset, koska aminohappoyhdistelmillä haetaan proteiinisynteesiä ja yksittäisillä aminohapoilla taas jotain tiettyä vaikutusta.

Esim. tryptofaani siltään otettuna voi auttaa masennukseen koska se on serotoniinin esiaste ja tyrosiini voi tuoda lisää energiaa, koska se on dopamiinin esiaste. Mutta kun otetaan yhdistelmää, jossa on näiden lisäksi muutkin tarvittavat aminohapot, keho käyttää ne lähinnä proteiinien tuotantoon. Molemmista lähestymistavoista voi olla apua CFS:ään. Iso osa potilaista saa ravinnosta liian vähän proteiinia. Polohan on antanut aminohappovalmisteita myös suonensisäisesti, ja sillä saa usein hyviä tuloksia.

Eri asia, miten paljon aminohappotesteistä on apua, koska esimerkiksi alhainen aminohappo X ei tarkoita suoraan, että aminohappo X:n käyttäminen ravintolisänä lievittäisi oireita, metaboliset prosessit ovat monimutkaisia. Useimpia aminohappoja voi ihan vain itse kokeilla, että saako niistä apua.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group